top of page

Platform for Urbanism and Landscape Architecture

17 May 2024

Landschapsarchitect / Stedenbouwkundige

West 8

Rotterdam

West 8 is een internationaal toonaangevend ontwerpbureau op het gebied van stedenbouw, landschapsarchitectuur en infrastructuur. Op onze hoofdvestiging in Rotterdam werken ruim 60 ontwerpers van verschillende nationaliteiten aan projecten over de hele wereld. Daarnaast hebben we twee nevenvestigingen in Brussel en Noord Amerika. Ons team ontwerpt parken, tuinen, landschappen, stedelijke gebieden, woonwijken, openbare ruimtes en waterfronten. We werken ook aan studies, concepten en visies die te maken hebben met klimaatverandering, waterbeheersing en verstedelijking.


West 8 is op zoek naar een:  Landschapsarchitect / Stedenbouwkundige om mee te werken aan diverse inspirerende en uitdagende projecten in Nederland, België, en de rest van de wereld. Als Landschapsarchitect / Stedenbouwkundige, ben je integraal onderdeel van het multidisciplinaire ontwerpteam. Wij werken gedurende het volledige ontwerpproces – van concept tot en met realisatie, waarbij we regelmatig op locatie aanwezig zijn.


Onze ideale kandidaat heeft/is:
– Enthousiast om in een dynamisch te werken dat grenzen wil verleggen.
– Kritisch in zijn of haar werk- en ontwerphouding; werkt ondernemend en doelgericht.
– Leergierig; wil zijn of haar kennis voortdurend verbeteren.
– In staat om ruimtelijke ideeën vlot te communiceren door middel van technische tekeningen, schetsen, maquettes en 3D-modellen.
– Ervaring met het werken met landschap- en/ of stedenbouwkundige voorschriften in Nederland of België.
– Ervaring met alle fasen van het ontwerpproces, inclusief technische detaillering en constructietekeningen is wenselijk. Eventueel ervaring met uitvoering.
– Onderhouden van een professionele attitude in relatie tot de opdrachtgever.

Functie-eisen: 
– Je hebt een diploma of volgt een opleiding (TU Master, Academie van Bouwkunst of gelijkwaardig) tot landschapsarchitect of stedenbouwkundige.
– Je kan vlot werken met grafische software: AutoCad, Adobe CC, 3D (bij voorkeur Rhinoceros, 3DSmax) is een pré.
– Goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels.


Wat wij aanbieden: 
West 8  biedt jou een voltijdse positie in een stimulerende omgeving en een multidisciplinair team. Je kan rekenen op enthousiaste collega’s uit alle hoeken van de wereld. Je krijgt de kans om bij te dragen aan een breed scala aan betekenisvolle projecten, en daarbij te groeien in jouw vakgebied.  Je kan onmiddellijk starten.

Stuur je cv, motivatiebrief en portfolio naar: jobs@west8.com
Zet hierbij graag ‘Landschapsarchitect / Stedenbouwkundige Vacature’ in het onderwerpveld van je e-mail.

bottom of page