top of page

Platform for Urbanism and Landscape Architecture

10 April 2024

Junior Stedenbouwkundige

Gemeente Rotterdam

Rotterdam

Jouw rol

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Junior ontwerper Stedenbouw voor gebiedsteam Zuid (Hoogvliet-Charlois-IJsselmonde).

Opgave/gebied
Rotterdam staat de komende jaren voor een flinke opgave: we verdichten en vergroenen de stad in hoog tempo en werken aan de energietransitie. Je gaat binnen gebiedsteam Zuid werken in de gebieden Hoogvliet, Charlois en IJsselmonde. Deze gebieden bestaan voor een groot deel uit tuinsteden, maar ook de oude stadswijken in Charlois maken onderdeel uit van de opgave. De tuinsteden hebben allen een zeer groen karakter. Behoud en versterken van de groenstructuur in combinatie met verdichting is dé grote opgave. De gebieden verschillen veel van elkaar, maar de woonopgave is dominant.
De oude stadswijken in Charlois mogen juist wat groener worden. Ook zijn we op zoek naar mogelijkheden om de kwaliteit van de woningen te verbeteren door renovatie, sloop nieuwbouw en het toevoegen van woningen en voorzieningen in de wijk of in de nabijheid.  Daarbij zijn de verbinding met de haven en Hart van Zuid centrale opgaven.
We kijken verder dan de gebouwde omgeving: bij de uitvoering van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) staan de bewoners van Rotterdam Zuid centraal. Dit doormiddel van 3 pijlers; scholing, wonen en werk.

We koppelen je aan één of twee ervaren stedenbouwkundigen, met wie je de projecten en de taken in jouw deelgebied(en) verdeelt. Samen trekken jullie op om bijvoorbeeld visies op te stellen, masterplannen of een nota van uitgangspunten te maken, of een tender uit te zetten. Afhankelijk van je ervaring, ga je snel ook zelfstandig kleinere projecten doen. Ons doel is sowieso om je op verschillende schaalniveaus te laten werken.
Omdat voor ons samenwerken belangrijk is en je als junior veel leert van je directe collega’s werk je bij voorkeur enkele dagen per week op kantoor.


Jouw profiel

Je bent een getalenteerd ontwerper met werkervaring op een (internationaal) bekend bureau of andere grote gemeente. Je weet snel te schakelen tussen de verschillende schalen, kan ideeën goed omzetten in woord en beeld en je bent een uiterst bedreven in het werk met grafische programma’s, zowel 2D als 3D. Je bent in staat om zelfstandig (kleine) ruimtelijke studies uit te voeren. We zullen je begeleiden naar steeds zelfstandiger werken en meer verantwoordelijkheid nemen.

Je persoonlijke vaardigheden vinden we minstens zo belangrijk. In je ‘toolkit’ zitten daarom verder ook nog sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden, analytisch en conceptueel vermogen en flexibiliteit. Verder zetten wij de koffie vast klaar als jij:

 • Beschikt over WO werk- denkniveau, bijvoorbeeld verkregen door een diploma Stedenbouw aan de TU Delft;

 • Bij voorkeur al 1-2 jaar werkervaring (inclusief stage) hebt;

 • Een mooi portfolio hebt opgebouwd waaruit je ontwerp skills blijken;

 • Bij voorkeur ervaring hebt met werken in een grootstedelijke context;

 • Bij voorkeur een bijdrage hebt geleverd aan werkzaamheden als opstellen visies, masterplannen, nota van uitgangspunten en tenders uitzetten;

 • Ambitieus en vernieuwend ontwerp kan combineren met een praktische en realistische aanpak;

 • Uitstekend kan omgaan met het AutoCad, Adobepakket en Sketchup;

 • Goede beheersing hebt van de Nederlandse taal in woord en geschrift;

 • Omgevingsbewust en assertief bent;

 • Op zoek bent naar vernieuwing en jezelf verder wil ontwikkelen;

 • En het fijn vindt om in de samenwerking met collega’s te werken aan de stad.

€ 3317 - € 4752 bruto p.m.

36 uur per week

Detachering / inhuur

Solliciteer t/m 21 april 2024

Recruiter : Alexander Sikkens

bottom of page