top of page

Platform for Urbanism and Landscape Architecture

21 November 2023

Stagiair(s) / Internship

Stipo

Amsterdam

Over STIPO | “STIPO biedt een open venster naar een betere stad.”

We zijn een interdisciplinair team voor stedelijke ontwikkeling, gevestigd in Amsterdam en Athene. We werken aan opdrachten voor gebiedsontwikkeling, de stad op ooghoogte en placemaking, sociale innovatie en co-creatie in visie en strategie. Als publiek ontwikkelaar brengen we op eigen initiatief nieuwe ideeën van strategie naar actie. We zijn oprichters en trekkers van de internationale netwerken Placemaking Europe, City at Eye Level en Re:Kreators. We brengen boeken uit als de City at Eye Level (internationaal, Nederland en kids versie) en Our City? Countering exclusion in public space.

Ons team is interdisciplinair omdat de leefomgeving zich niet laat vangen in één vakgebied. We hebben een betrokken team met planologie, stadspsychologie, sociologie, stedenbouw, economie, politicologie, cultuur; makers, projectleiders, placemakers, adviseurs, onderzoekers, doeners en managers met een passie voor de stad.

Onze aanpak is gericht op co-creatie met initiatiefnemers, bewoners, ondernemers, eigenaren, investeerders, overheden, kennispartners. We combineren doen en denken, theorie en praktijk, uitvoering en strategie, geleefde en geplande stad, bottom-up en top-down.

Ons werk ligt in steden, wijken, regio’s, gemeenschappen en landelijke en internationale netwerken. We focussen op gebiedsontwikkeling, de stad op ooghoogte, sociale innovatie en visie en strategie.

We werken graag met talentvolle jongeren en nemen ze graag mee in onze projecten om de praktijk goed te verkennen. Daarom zijn wij op zoek naar


TALENTVOLLE STAGIAIR(E)S

Als stagiair draai je mee in onze projecten. Je draagt onder meer zorg voor de organisatorische kant van het project en je gebruikt daarbij je inhoudelijk kennis om bijeenkomsten inhoudelijk voor te bereiden, interviews uit te voeren en netwerk te bouwen. Je werkt in verschillende gemeenten met ons samen, of in ons kantoor in Rotterdam.

Je krijgt de kans om veel verschillende ervaringen op te doen en wordt uitgedaagd je inhoudelijk te verdiepen.


Wat moet je daarvoor in huis hebben?

●  Willen bijdragen aan betere steden

●  Opleidingsniveau HBO/WO

●  Studierichting - gericht op stedelijke ontwikkeling met de mens centraal, zoals planologie,stadsgeografie, urbanism, vastgoed, stadspychologie of rond thema’s als participatie, energietransitie, erfgoed, economie van de toekomst, creatieve bureaucratie, klimaatadaptief bouwen, slimme technologie

●  Ondernemerschap om zelfstandig te werken en je opdracht te laten groeien

●  Communicatie en PR vaardigheden

●  Sociaal, anderen graag opzoeken om in teamverband te werken

●  Organisatorische handigheid

●  Inhoudelijke scherpte


Wat bieden wij?

●  je draait mee in onze projecten en/of werkt aan je eigen onderzoeksopdracht

●  je doet mee aan cursussen die door de STIPO Academie gegeven worden;

●  je krijgt inhoudelijke begeleiding

●  je werkt in een gezellig team in Amsterdam

●  stagevergoeding binnen STIPO is €267,50,- per maand op basis van voltijds werken


Heb je interesse om ons team te komen versterken? Stuur dan een email aan Sabine Dekker (contact@stipo.nl) met je CV en licht daarin kort toe waarom jij de geschikte stagiair bent.

bottom of page