top of page

Platform for Urbanism and Landscape Architecture

5 November 2023

Onderzoeker

Defacto Urbanism

Rotterdam

Defacto Stedenbouw werkt aan uiteenlopende projecten: van onderzoek tot regionale planvorming en ontwerp. Ons bureau legt de link tussen ruimtelijke ordening en hedendaagse uitdagingen zoals klimaatverandering, circulariteit , groene steden en water management.

We hebben de afgelopen jaren een sterke internationale reputatie opgebouwd op het gebied van het ontwerpen met water en klimaatadaptatie, circulariteit en mobiliteitsprojecten. We werken zowel in Nederland als in ontwikkelingslanden aan toonaangevende projecten zoals het Nederlandse -, Bangladesh- en Mekong-Deltaplan, de verkenning zeespiegelstijging, en klimaatadaptatie strategieën voor het rijk, provincies zoals Noord-Holland, Zuid-Holland en Overijssel en de steden Rotterdam, Amsterdam, Khulna, Houston, Dhaka en Kigali.

Deze studies ondersteunen ministeries bij beleidsbeslissingen. Daarnaast werken we aan integrale visies voor bijvoorbeeld Hamburg, de Port of Zwolle, Port of Rotterdam, het IJsselmeergebied en de goederenvervoercorridor. Bij onze projecten spelen onderzoek, GIS analyse en integrale en interactieve werkprocessen een belangrijke rol.
Vanwege het groeiende aantal projecten zijn we op zoek naar een onderzoeker die ons team komt versterken. In teamverband werk je aan verschillende projecten waarbij je op basis van onderzoek, GIS analyses en stakeholderworkshops de opgave scherp in beeld brengt en met het team door vertaalt naar integrale, aansprekende ontwerpen en strategieën.

De complexiteit van onze projecten vraagt om veel kwaliteiten.
Je hebt of bent:

  • Een relevante masteropleiding (bijvoorbeeld landschap, stedenbouw, environmental studies, planning of sociale geografie)

  • Sterk in onderzoek (bij voorkeur op basis van ruimtelijke datasets en GIS analyse)

  • In staat om wervende, goed gestructureerde onderzoeksrapportages op te stellen

  • Ervaring met klantgesprekken en presentaties

  • In staat om zelfstandig projectplanning te monitoren

  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Ben jij de enthousiaste kandidaat die we zoeken, dan bieden wij je een uitdagende baan bij een veelzijdig bureau, waarin je alle gelegenheid hebt om je te ontplooien en verder te ontwikkelen. Defacto biedt marktconforme arbeidsvoorwaarden.

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan je sollicitatie met CV, motivatie en je portfolio naar office@d.efac.to

bottom of page